6 Απριλίου 2014

Όμορφος Δυαδικός Κόσμος


Πίσω από κάθε αλήθεια, κρύβεται ένα αθέατο ψέμα.
Πίσω από κάθε ψέμα κρύβεται μια αθέατη αλήθεια.


Η πρόκληση είναι να αντιλαμβανόμαστε το αθέατο, όχι να κρίνουμε το θεατό. Μια πρόκληση που ακόμα φορτίζεται με άπειρες πλάνες και καταχωρημένες πεποιθήσεις που εμποδίζουν την όραση.

Η πραγματικότητα θ’ αλλάξει πολλές φορές καθώς ανοίγουν σταδιακά τα δικά μας, ατομικά μάτια. Πολλά που τώρα φαίνονται αληθινά θ’ αποδειχτούν ψεύτικα και το αντίστροφο.

Αυτοί που παρακολουθούν την πορεία τους με αντικειμενικότητα διαπιστώνουν, με δέος, όλες τις συνεχόμενες αλλαγές που δεν μπορεί ο γραμμικός, επιφανειακός νους να καταγράφει.

Ό,τι ήταν κάποτε σημαντικό, τώρα, έχει χάσει την αίγλη του. Ό,τι ήταν κάποτε αναγκαίο, τώρα μοιάζει ψευδαίσθηση, από την οποία έχουμε απελευθερωθεί.

Αυτό που έμοιαζε εχθρικό, σήμερα έχει διαλυθεί στο φως της επίγνωσης. Αυτό που φάνταζε άπιαστο, είναι τώρα βίωμα και κατάκτηση.

Η αξία του ταξιδιού καθώς και κάθε κατάκτησης είναι ανεκτίμητη. Ο κάθε προορισμός, όσο δελεαστικός κι αν είναι, παραμένει προσωρινός. Μα είναι τόσο όμορφος καθώς αλλάζει το περιβάλλον, καθώς ανακαλύπτουμε νέες προκλήσεις και νέες κατακτήσεις που οφείλουμε να τολμήσουμε.

Μένουν πίσω μόνο όσοι θέλουν να γαντζώνονται, να διατηρούν αναλλοίωτο ό,τι έχουν κατακτήσει, να επιδεικνύουν τα επιτεύγματά τους. Για λίγο, αυτό αρκεί και μοιάζει δελεαστικό. Οι άλλοι θαυμάζουν...

Όμως μέσα μας, υπάρχει μόνο ο Εαυτός μας, τον οποίο ψάχνουμε και στον οποίο ανήκουμε…
Όμορφος δυαδικός κόσμος, που κρύβει τα διαμάτια του από αυτούς που ακόμα θέλουν να εστιάζονται αποσπασματικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου