Η άλλη θέαση


"Η ισορροπία που καλείσαι να επαναφέρεις μέσα σου είναι το εισιτήριο για μια ζωή με νόημα και ουσία με προεκτάσεις αναπόφευκτα συλλογικές.

Είναι μια διαδικασία αυτό-μεταμόρφωσης που χρειάζεται να επιλέξεις συνειδητά.”

"Χρειάζεσαι την Καρδιά για να βλέπεις καθαρά. Τα φυσικά σου μάτια επιβεβαιώνουν αυτά που η Καρδιά ήδη διακρίνει και γνωρίζει".

"Ο νους αγαπάει και τρέφεται από το δράμα. Το αναπαράγει και το ενισχύει, ουσιαστικά γιατί φοβάται τη μετατόπιση".

"Η κριτική είναι εύκολη και σου δίνει επιφανειακή δύναμη που ο εκπαιδευμένος νους ονομάζει γνώση".

"Κανείς δεν μπορεί να σε μεταπείσει για κάτι που ο νους σου σε έχει ήδη πείσει ότι είναι αληθινό. Απλά δεν διδάχθηκες ποτέ ότι μπορείς και δικαιούσαι να αμφισβητείς τον νου".

οπισθόφυλλο:

"Τα γεγονότα, οι άνθρωποι της ζωής μας, ακόμα και αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως την "ταυτότητά μας", κρύβουν πολλά αθέατα μηνύματα, πίσω από την επιφάνεια του φαίνεσθαι και την ερμηνεία που δίνει σε αυτά ο προγραμματισμός του νου μας. Σκοπός του βιβλίου είναι να δώσει ένα δείγμα αυτής της αθέατης πλευράς, αμφισβητώντας τις δομημένες ερμηνείες και εικονικές πραγματικότητες του νου. Στόχος του είναι να συμβάλει στο ξεκίνημα (ή στη συνέχιση) της ουσιαστικής αμφισβήτησης που είναι κεκτημένο δικαίωμα και φυσική παιδική λειτουργία την οποία οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει."

4 σχόλια:

 1. Στη συνέχεια...

  Το βιβλίο υπήρξε η καταστροφή και η αποκάλυψή μου. Υπήρξε η αρχή και το τέλος. Αν και απλό, φοβίζει, ειδικά για την απλή ειλικρίνειά του… όπως και τα άρθρα μου. Όμως ο δρόμος μου έχει ήδη στρωθεί και έχω αναλάβει την ευθύνη να τον περπατήσω.

  Καυστική; Ναι. Κάθετη στις παλιές δομές σκέψης; Απόλυτα. Ασυμβίβαστη; Αθεράπευτα.

  Και ο δρόμος συνεχίζεται, πολύ πιο προκλητικός, μα και πιο ανάλαφρος… με μεγάλες δόσεις χιούμορ, θλίψης, δέους και ένα ακατανίκητο πάθος για την αλήθεια, σε ένα σύστημα που ευδαιμονεί και αργοπεθαίνει στο ψέμα.

  Παραμύθια άπειρα, στα οποία ηθελημένα παρασύρονται πολλοί. Το όριο της τρέλας έχει προ πολλού ξεπεραστεί. Ο τρόμος της Αυτό-επίγνωσης γεννάει μελιστάλαχτες θεωρίες ψεύτικου φωτός και εκμεταλλεύσιμης αγάπης.

  Η άλλη θέαση απειλεί αδυσώπητα τον ψεύτικο επαναστάτη και τις παλιές, πεθαμένες θεωρίες και δοξασίες, που η κοιμισμένη συνειδητότητα αδυνατεί να ζωντανέψει εκ νέου.

  Μόνη, σε έναν κόσμο που χτυπιέται, παραμυθιάζεται και φτιάχνεται; Ευτυχώς όχι, αν και η πορεία είναι μοναχική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χριστιάνα μου καλησπέρα, μόλις τελείωσα το βιβλίο σου με πολύ προσεκτική ανάγνωση έως μελέτη μπορώ να πω. Είναι καταπέλτης....ένα βιβλίο μοναδικό για όποιον αντιλαμβάνεται ότι κατι δεν πάει καλά με τον τρόπο που ζούμε και θέλει συνειδητά να τον αλλάξει. Με βοήθησε να ξετρυπώσω όλους τους κρυμμένους φόβους μου (και πιστέψτε είναι πολλοί) που κυβερνούν την ζωή μου. Είναι το πρώτο βήμα και έπονται τα επόμενα....Σε ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου που υπάρχεις στην ζωή μου, που το έγραψες και που ήρθε σε μένα όταν ήμουν ώριμή και αποφασισμένη. Ευχαριστώ θερμά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ σε ευχαριστώ που το εκτίμησες και αυτό εκπλήρωσε το σκοπό που γράφτηκε.

   Η αρχή της πορείας μας είναι δύσκολη... μετά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει επιστροφή. :)

   Διαγραφή
 3. δεν υπάρχει επιστροφή......έτσι είναι όπως τα λες...είναι τόσο σοβαρό, τόσο συγκλονιστικό, τόσο ωραίο, όσο ακριβώς ακούγεται....δεν υπάρχει επιστροφή....

  ΑπάντησηΔιαγραφή