20 Ιανουαρίου 2015

Αληθινοί, Αθέατοι Μαχητές


Είναι πολλοί αυτοί που εργάζονται αθόρυβα, που δεν φαίνονται πουθενά παρά μόνο εκεί συγκεκριμένα που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά, ακολουθώντας την καρδιά τους, το πάθος τους. Πόση αλήθεια εσωτερική δύναμη χρειάζονται για να το κάνουν αυτό με αφοσίωση, επιμονή και χωρίς τις συνηθισμένες απολαβές;

Αυτό, ως συνειδητοποίηση, σε αντιπαράθεση με την τρέλα που κυκλοφορεί άφθονη γύρω μας. Στην άλλη πλευρά της όχθης, η παραπλάνηση σε όλο της το μεγαλείο, που η συλλογική συνειδητότητα ακόμα στηρίζει και καλεί σε υλοποίηση.

Ρητορείες, βαρύγδουποι λόγοι, υποσχέσεις, δήθεν, φαίνεσθαι, κούφια λόγια, άσκοπες δράσεις που εξυπηρετούν μόνο την στενή εγωιστική μας ύπαρξη. Κατηγορίες, εύκολες κατατάξεις που βολεύουν την φτιαχτή ταυτότητά μας, για έναν κόσμο που θέλει να επαναλαμβάνεται, να χτυπιέται και να χάνεται.

Χωρίς την άλλη οπτική, που συνεχώς ισχυροποιείται (ευτυχώς), ο καθένας που θέλει να ξυπνήσει από τα αυτό-επιβαλλόμενα όνειρά του (και τους εφιάλτες που θεωρεί πραγματικούς), η απόπειρα μοιάζει απατηλή, σπατάλη χρόνου και άπιαστο «όνειρο θερινής νυχτός». Ευτυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα και το αποδεικνύουν αυτοί οι θαρραλέοι άνθρωποι, που η πλειονότητα της κοινωνίας τους απομονώνει, τους απορρίπτει και τους αφαιρεί από το απατηλό όνειρό της.

Υπάρχουν όμως, και βρίσκονται ανάμεσά μας. Η εσωτερική δύναμη που έχουν κατακτήσει δεν συγκρίνεται με κανένα ορατό πλούτο, που αδυνατούν να επιδείξουν για τους άπιστους. Η τεράστια, ανοιχτή καρδιά τους, μοιάζει κρύα και απόμακρη για όποιους θέλουν να τους εκμεταλλευτούν.

Είναι κουρασμένοι, αλλά κανείς δεν βλέπει αυτήν την κούραση, που μετατρέπουν σε επιμονή για να συνεχίζουν. Συχνά φοβούνται πως «δεν κάνουν αρκετά» ή «αν αυτά που κάνουν έχουν νόημα», αν αλλάζουν ουσιαστικά το σύνολο, τον κόσμο, αν έχει ουσία να συνεχίζουν να αγωνίζονται. Όμως η δύναμή τους πηγάζει από πολύ βαθιά μέσα τους, από τον πυρήνα της ύπαρξής τους και έτσι, προτού τελειώσουν τη σκέψη, βρίσκονται ήδη όρθιοι, έτοιμοι για μάχη, πρόθυμοι να προσφέρουν, όπου το πνεύμα τους τούς καλεί.

Και οι περισσότεροι ευεργέτες είναι αχάριστοι. Μόλις θεραπευθούν φεύγουν. Μόλις δουν εγκαταλείπουν. Μόλις λάβουν ξεχνούν. Και αυτοί μένουν πάλι μόνοι, συνεχίζοντας το «μοναχικό» ταξίδι τους, έχοντας δώσει τα πάντα, έχοντας λάβει τόσο λίγα.

Πότε θα το αλλάξουμε αυτό;


Είναι τιμή να σε γνωρίζω, σ' ευχαριστώ που υπάρχεις ακούραστος μαχητής, σε έναν κόσμο που ακόμα δεν έμαθε να διαχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα.

Χριστιάνα Σοφία

 

5 σχόλια:

 1. Και εγώ είχα τη τιμή να μεγαλώσω με έναν τέτοιο άνθρωπο πατέρα...
  κάτι μου θύμισε το άρθρο καθώς διάβαζα και μετά βρήκα αυτό:
  http://synthesieautou.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html
  μόνο που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει πολύ καλά να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα, ώστε να αποφεύγουν τη πρώτη και να κρύβονται πίσω από το δεύτερο...
  και το πιο αστείο είναι πως δεν χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα άλλο αρχικά εκτός από το τρόπο που σκέφτονται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι αληθινοί μαχητές δεν περιμένουν ανταλλάγματα γιατί έχουν ανταμειφθεί ήδη πριν αυτός που βοήθησαν φύγει... Ο αληθινός μαχητής δεν περιμένει το ευχαριστώ το λέει εκείνος πρώτος μέσα από την καρδιά του για όσα κέρδισε όσο βοηθούσε... Ο αληθινός μαχητής ξέρει πότε ήρθε η ώρα να δώσει μια σπρωξια σε αυτόν που βοήθησε για να πάει από την θεωρεία στην πράξη αλλά ξέρει και πάντα να μένει, να υπομένει, να χερετε όσο αυτός που βοήθησε δεν γυρίζει!!! Γιατί τότε του αποδεικνύει ότι έκανε το σωστό... Έδωσε φτερά σε έναν συνάνθρωπο του όταν τα είχε ανάγκη και του έμαθε να πετά.. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από αυτό!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτές είναι περιοριστικές απόψεις ευεργετημένων (ή αδικημένων) που πιστεύουν πως δεν μπορούν να είναι μαχητές οι ίδιοι.
   Οι "μαχητές" που περιγράφεις είναι αυτοί που διατηρούν το σύστημα της πλάνης και της κρυφής κερδοσκοπίας ζωντανό, με τη δήθεν ταπεινότητα και αυταπάρνησή τους. Μια εικονική πραγματικότητα του παρελθόντος, αναγκαία τότε, μα ξεπερασμένη και άκυρη στην τωρινή συνειδητότητα.
   Η πρόκληση είναι να την αμφισβητήσεις και να την ξεπεράσεις, βλέποντας τον εαυτό σου καθαρά.

   Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου Χρυσάνθη. Είναι η πιο συνηθισμένη θέαση, που λίγοι έχουν την τόλμη να φανερώσουν, ενώ εξακολουθούν να ενισχύουν κρυφά, στην ασφάλεια της μη φανέρωσης του εαυτού τους.

   Διαγραφή
 3. Νομιζω οτι λετε παρομοια πραμματα με αλλα λογια
  Οπως νομιζω επισης οτι αυτοι οι μαχητες οπως τους λες , υπηρχαν παντα και ακομα υπαρχουν στην μον-αξια τους.
  Νομιζω επισης οτι ερχεται η "ωρα" της αναγνωρισης τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή