25 Φεβρουαρίου 2019

Τα αυτονόητα (;)


Πολλά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, φανερά, ευδιάκριτα. Δεν είναι!

Για να μπορείς να σκεφτείς πραγματικά, θα πρέπει να έχεις ένα απελευθερωμένο νου. Δεν έχεις, γιατί ο νους όλων μας έχει προγραμματιστεί, έχει διαμορφωθεί ασυνείδητα. Λέγεται "σχολειοποίηση", "κοινωνικοποίηση".

Για να μπορείς να αποφασίζεις θα πρέπει να έχεις επιλογές. Δεν έχεις ιδιαίτερα, γιατί έχεις εξαναγκασμούς, υποχρεώσεις, βαρίδια που ποτέ δεν αμφισβήτησες. Άλλωστε, πρέπει να παραμένουμε γρανάζια της μηχανής.

Πολλά από αυτά παραμένουν αόρατα και μπερδεμένα. Όπου κι αν κοιτάξεις, υπάρχει κάποιο κρυμμένο προγραμματάκι που τρέχει στα παράσκήνια, που δεν ήξερες καν πως υπήρχει (μέχρι να το βρεις) ή πώς βρέθηκε εκεί.

...................

Περισσότερο απ’ όλα νομίζω, με πειράζουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια μου. Ποτέ, κανένας από τους δασκάλους μου ή τους νεοφώτιστους αφυπνιστές μου δεν μού είπε πόσο πονάει το να ανοίγουν τα μάτια σου, να βλέπεις αυτόν τον κόσμο όπως πραγματικά είναι:

ΚΑΙ την απάνθρωπη βαρβαρότητα, τον αποπροσανατολισμό, τη ματαιότητά του,
ΚΑΙ την μαγική, εξωπραγματική ομορφιά του.
Και όλα ταυτόχρονα!

Αν δεν προετοιμαστείς κατάλληλα, τρελαίνεσαι!

................

Είναι ακόμα νωρίς…πάω να φτιάξω δεύτερο καφέ. Πριν ξεκινήσει κάποιος επόμενος πόλεμος που έχουν ανάγκη οι αποπροσανατολισμένοι για να αισθάνονται ασφαλείς στα κλουβιά τους. Ευνουχισμένοι δάσκαλοι, πολιτικοί, ειδικοί και μη, όλοι έχουν μια απάντηση και μια επιβολή για το πώς να ζήσεις τη ζωή σου ενώ δεν τα έχουν βρει με τη δική τους.

Ίσως καταφέρω να ανατρέψω τις σακούλες ενώ εξακολουθώ να ανοίγω τα μάτια μου… Ουπς, αυτό πάει κόντρα σε πολλά εγκατεστημένα προγράμματα!

Και γιατί τα γράφω όλ' αυτά; Πάντα πρέπει να απαντάω όλες τις ερωτήσεις μου.... 
Μα επειδή έχουν πείσει τους "περίεργους" αυτού του κόσμου πως είναι τρελοί, πως είναι μόνοι. Το κάνουν αιώνες τώρα! Κι εγώ θέλω να τους πω πως δεν είναι. Είμαστε πολλοί, απλά δεν μάς προβάλλει το κατεστημένο. Φυσικό ε;

Αυτοί με τη μικρότερη δύναμη κατέχουν τη μεγαλύτερη εξουσία. Σκέψου το...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου