1 Δεκεμβρίου 2020

Επαναστάτες του πληκτρολογίου

 

Οι «επαναστάτες του πληκτρολογίου» όπως τους ονόμασες ή «του καναπέ» όπως τους προτιμάς..

Είναι αυτοί που ψάχνουν, μελετάνε, ερευνούν ασταμάτητα γιατί έχουν καταλάβει ότι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη γνώση, την αντίληψή και την δράση τους.

Είναι αυτοί που συνήθως δεν φωνάζουν στους δρόμους, δεν αναλώνονται να τσακώνονται με τον γείτονά τους ή τους περαστικούς της ζωής τους. Δεν βγαίνουν στα κανάλια εξαπάτησης ούτε θα τους αναγνωρίσεις όταν περνάνε δίπλα σου.

Είναι αυτοί που επιλέγουν συνειδητά ό,τι κάνουν, τι διαβάζουν, τι ακούνε, πού εστιάζουν την προσοχή τους. Έχουν την ικανότητα να συνθέτουν πληροφορίες που δεν φαίνεται αρχικά/επιφανειακά, να έχουν οποιαδήποτε σύνδεση.

Είναι αυτοί που έχουν καταλάβει την έννοια του χωροχρόνου, της ενέργειας, της κάθε συμβολής και συμμετοχής τους, πρακτικά, πέρα από τις απαρχαιωμένες, γραμμικές, κοινωνικές πεποιθήσεις.

Είναι αυτοί που επικοινωνούν με ανθρώπους, κουλτούρες, οπτικές, πέρα από τη δική τους, για να έχουν σφαιρική αντίληψη και για να ορίζουν οι ίδιοι την κάθε δική τους δράση.

Είναι αυτοί που δίνουν σημασία στην κάθε τους παρουσία, έκφραση, δράση, ακόμα κι όταν δεν κοιτάει κανείς, γιατί έχουν καταλάβει την έννοια της κβαντικής διασύνδεσης του κοσμικού (και όχι μόνο) ιστού, πρακτικά, συνεχίζοντας να ερευνούν.

Είναι αυτοί που δεν σπαταλούν άσκοπα την ενέργειά τους, πόρους, χρόνο, αλλά αναζητούν το άγνωστο, τολμούν να ρισκάρουν, εφευρίσκουν και μοιράζονται νέους τρόπους συνύπαρξης και συνδημιουργίας.

Είναι αυτοί που ίσως συνεχίζεις να κατηγορείς ως «επαναστάτες του καναπέ», γιατί απλά δεν τους βλέπεις στο πεδίο δράσης σου, γιατί έχεις άλλες προσδοκίες, άλλη εστίαση προσοχής, γιατί μένεις στην κατήχηση της υποσυνείδητης εκπαίδευσής σου μιας άλλης εποχής.

Τους γνωρίζεις, όταν γίνεσαι ένας από αυτούς. Αλλά μην ψάχνεις κλώνους. Ο καθένας τους είναι διαφορετικός, με διαφορετική έκφραση, διαφορετικό πεδίο δράσης, αλλά όλοι με το ίδιο πάθος, την ίδια ειλικρίνεια, την ίδια τόλμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου