20 Μαρτίου 2014

Νηστεία



Η εποχή της άνοιξης και η νηστεία. Οι συνδυασμοί δεν είναι τυχαίοι και είναι φυσικά άσχετοι με δοξασίες, θρησκείες και κοινωνικές επιβολές. Τα θέματα πάντα πάνε βαθύτερα από την επιφανειακή οπτική που θέλουμε να βλέπουμε, εθελοτυφλώντας.

Τα πάντα είναι συμβολισμοί και δίνουμε σε αυτούς τις ερμηνείες που θέλουμε, που μπορούμε να αποδεχτούμε. Κάθε φορά είναι αυτοί που έχουμε ανάγκη για να αναπτυχθούμε. Όμως, κάθε φορά που κατακτούμε ένα επίπεδο κατανόησης, οφείλουμε να προχωράμε στο παρακάτω.

Όταν αρχίζουμε να κατανοούμε την πραγματική σημασία των συμβόλων, τότε θα σταματήσουμε να δίνουμε τόση μεγάλη βαρύτητα στα κατώτερα ένστικτά μας, σεβόμενοι την ολιστικότητα του Εαυτού μας. Μέχρι τότε, συντηρούμε ανελέητα τις ψευδαισθήσεις μας, τους φόβους, την απληστία, τη φτώχεια, την υπερκατανάλωση (ναι, παρόλη τη «νηστεία»), το ψέμα, το δήθεν… Δεν αξίζει!

Αν αρχίζαμε αντίθετα να αποσυμβολίζουμε τους δικούς μας υποσυνείδητους συμβολισμούς, να κατανοούμε την αλήθεια μας, να τολμούμε να ζήσουμε ουσιαστικά, τότε όλα τα σύμβολα αποκτούν άλλες έννοιες, βαθύτερες ερμηνείες και η ζωή, αναπόφευκτα, γίνεται πιο ανάλαφρη, πιο αληθινή.

Όμως, η αλήθεια ΣΟΥ βρίσκεται πάντα πέρα από κάθε σχολή, κάθε θεωρία και προηγούμενη διδαχή, κάθε παρελθοντική ερμηνεία των συμβολισμών… βρίσκεται πάντα στο «ιερό παρόν» σου, που περιμένει να αποκρυπτογραφήσεις, «υπομονετικά», μέχρι να αναδυθεί με απλότητα και μεγαλοπρέπεια.

Θέλεις να σου δώσω τους δικούς μου συμβολισμούς, να έχεις κάτι άλλο, διαφορετικό ίσως να ακολουθήσεις. Το κάνω, αλλά δεν το κατανοείς. Όχι για να ακολουθήσεις, μα για να απαλλαγείς από τους στερεότυπους, δικούς σου, ανεξέταστους συμβολισμούς. Μην τους ψάχνεις όμως εδώ που τους περιμένεις. Θα τους βρεις εκεί που βρίσκονται φανερά μπροστά σου, αλλά αδυνατείς να δεις... γιατί χρειάζεται να τους αποκαλύψεις, εκ νέου, μέσα από Σένα. 

Πώς όμως; Αυτή είναι η μεγάλη ερώτηση που χρειάζεται να τολμήσεις... όταν είσαι έτοιμος να μετακινηθείς...

Τι πλάνη της αντίθεσης: Άνοιξη και Νηστεία!  Έχει σημασία που γράφεται σήμερα, αν και δεν χρειαζόταν να το γνωρίζω, ούτε νωρίτερα, ούτε τους αρχαίους συμβολισμούς της μέρας. Ό,τι όμως χρειάζεσαι και παραμένεις ανοιχτός για να λάβεις, σου δίνεται. Δεν γίνεται διαφορετικά!

Σε μαθαίνουν να φοβάσαι το νου σου, να κρίνεις τον εαυτό σου, να επιχειρείς να αλλάξεις τη σκέψη σου... τι ψέμα!

Και η νηστεία; Αν μπορείς να απαλλαγείς από κάθε άποψη που είχες έως τώρα, από κάθε σίγουρη απάντηση, θα έχεις ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι, προς τη σύνθεση του Εαυτού σου... Μα πρόσεχε το χρόνο... συναντάς το παρελθόν στο μέλλον σου, το υπαρκτό σε όλες τις στιγμές, που αποκαλύπτονται μαγικά στο Εδώ και Τώρα σου.


(Και μια υποσημείωση...
Δεν γράφονται όλα τα κείμενα για όλους... Άλλα είναι για την καρδιά, άλλα για το νου, άλλα για την ψυχή...άλλα για Εμένα, συναντώντας Εσένα... )

2 σχόλια:

  1. Η Nηστεια συχνα ακολουθειται και σε αλλους τομεις......νηστεια στα συναισθηματα ,στις σχεσεις ,στις σκεψεις ,στην καρδια...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι μπορεί να εννοείς "νηστεία στα συναισθήματα/στην καρδιά/στις σχέσεις κλπ", ούτε πώς σχετίζονται όλ' αυτά με την άνοιξη. :)

      Διαγραφή