27 Ιουλίου 2013

Φαντάσου για λίγο...

«Σκέψου να είχαμε όλοι οι άνθρωποι τηλεπάθεια. Φαντάσου να μπορούσες να διαβάσεις καθαρά την κάθε σκέψη του κάθε ανθρώπου στον οποίο εστίαζες την προσοχή σου και αντίστοιχα ο καθένας που το επέλεγε, να διάβαζε την κάθε δική σου σκέψη με κρυστάλλινη διαύγεια. Σκέψου να έβλεπες τις εικόνες του, να αισθανόσουν το συναίσθημά του. Σκέψου να αντιλαμβανόσουν τις πραγματικές προθέσεις πίσω από τα λόγια και την κάθε σκέψη, το ίδιο και οι άλλοι για σένα. Πόσο θα άλλαζαν τα πράγματα αν δεν υπήρχαν μυστικά, αν όλες οι σκέψεις ήταν διαθέσιμες και φανερές ανά πάσα στιγμή σε όλους; Αναλογίσου όλες τις σκέψεις για τις οποίες ντρέπεσαι, όσες δεν θα ήθελες να έχεις. Σκέψου πόσο διαφορετικό είναι το μέσα σου από αυτό που τελικά φανερώνεις και υποστηρίζεις λεκτικά. Τόλμησε να ζήσεις για λίγο μέσα σε αυτήν την εικονική πραγματικότητα, έχει να σου αποκαλύψει πολλά.

Μην βιαστείς να πας παρακάτω, να τελειώσεις την ανάγνωση του κεφαλαίου (να ζήσεις την υπόλοιπη μέρα ή την υπόλοιπη ζωή σου), δεν είναι αυτός ο σκοπός. Στάσου λίγο… Γιατί η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτό που πιστεύεις και αγωνίζεσαι να λειτουργήσεις. Οι αισθήσεις σου και κυρίως ο προγραμματισμός σου, σε ξεγελούν ότι το πιο πάνω είναι απλά ένα υποθετικό σενάριο, που (ευτυχώς) δεν συμβαίνει κι έτσι μπορείς να συνεχίσεις να κρύβεσαι, να φανερώνεις μόνο όσα κομμάτια σου θέλεις, να εκτίθεσαι ελάχιστα και να οχυρώνεσαι πίσω από αυτήν την ψευδαίσθηση.


Όμως η σκέψη είναι ενέργεια, μεταδίδεται είτε το θέλεις είτε όχι, εκτίθεσαι είτε το ξέρεις είτε όχι. Επικοινωνούμε με τους ανθρώπους και τον κόσμο μας ενεργειακά. Νομίζεις ότι η ενέργειά σου (εικόνες και συναίσθημα) δεν μεταδίδονται στο φυτό σου ή στο σκύλο σου, απλά επειδή δεν καταλαβαίνουν ελληνικά ή δεν μπορούν να σου απαντήσουν; Μα σου απαντάνε. Το φυτό σου πεθαίνει «χωρίς λόγο», έστω κι αν το ποτίζεις. Ο σκύλος σου σε φοβάται όταν είσαι θυμωμένος, κάθεται στα πόδια σου όταν πονάς, κάνει οτιδήποτε για να τραβήξει την προσοχή σου όταν «είσαι απών». Γιατί υποθέτεις κάτι διαφορετικό για τους ανθρώπους; Απλά επειδή κρύβεις λεκτικά την αλήθεια σου, επειδή παρασύρεσαι από τα λόγια;»

Απόσπασμα από το βιβλίο, «Η άλλη θέαση»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου